Velkommen!

Hei leserne mine og velkommen til denne bloggen som vil gi dere et inntrykk av et humanitært jeg jobber med i Sofia, Bulgaria. Nærmere bestemt en slum kalt Faculteta hvor sigøynere oppholder seg. Ta deg tid til å lese “om detglemtefolket“ og “om meg“ i menyen for å lære om arbeidet i detaljer.

Det er nå fem dager siden jeg ankom “gale mattias“ byen, Sofia. Sommern er på vei og byen hetes godt opp på ettermiddagen. Jeg er derimot ikke her for å slikke solen, men for å hjelpe til, drive og spre litt mer glede til prosjektene i Faculeteta. To barnedag sentere(Benjamins hus + Liv og lys), hvor vi setter opp et skoleprogram, lager varm lunsj hver dag og sårt trengte dusj fasilliteter:) Det er også en del lek, morro med sang og mye hurra meg rundt!

Liv og lys

Liv og lys. Halleuja synges ut i hønehyl, her trengs det korøvelse 😉

å hei

Benjamins Hus. Det er 1. påskedag i Bulgaria, men ungene er her, må jo hilse på den nye onkel Thomas. Det er mandag og de er faktisk enda trøttere enn meg.

Syntes du noen av barna ser rampete ut? helt riktig! Her må kjærlighet samordnes med jernhånd, må jo få litt skikk på de å. Det kom flere barn etterhvert og de kan virkelig være søte og smelte ett hjerte og da kan det bli vanskelig med den omtalte jernhånda….. uff hehe.

Område i seg selv er litt opp og ned på standarden, mest ned. Det lukter ganske ille til tider, høner, villhunder og hester tråkker om hverandre. Det er en stor kontrast til byen Sofia som gjør ett tydelig skille.

Utgangen av Faculteta

Utgangen av Faculteta. Masse søppel og plutselig et flott kjøpesenter.

Inngangen faculteta

Inngangen faculteta

Faculteta, Benjamins hus

Inngang og naboen til Benjamins hus.

IMG_0081

Veien til jobb

Jeg merker utfordingene, men her er det mye glede å. Barna smiler og lokale ansatte + en del naboer er veldig opptimistiske til mitt bidrag og strammer seg litt opp av mitt nærver. ikke en holdning jeg ventet meg, men positivt i den forstand da jeg ser mye forbedrings potensiale og vi skal best mulig legge til rette for barna.

Bojadan, her må vi få opp tavle!!! joa, er nok enig det.

Bojadan, her må vi få opp tavle!!! joa, er nok enig det. Vi må gjørra noe med de rare stolene å..

Hagen stelles og det liker vi :)

Hagen stelles og det liker vi 🙂

Lekeplassen er middels ok, dette kan vi oppgradere.

Lekeplassen er middels ok, dette kan vi oppgradere.

Dette var første dag på “jobb“`, i mitt nye og givende eventyr. Følg med videre, kommenter, spør meg på face, gi støtte (www.europaifokus.no) også skal jeg gjør mitt aller beste for at disse barna får en bedre hverdag og mulighet til å se lyst på fremtiden.

Sola er DIGG!!!!

Sola er DIGG!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s