Kultur innblikk i helgen

Da har helgen gått siden sist og etter hva jeg har skjønt var det virkelig syden tilstander hjemme. Det høres digg ut, ikke noe som en deilig varm vår. Utover arbeidet jeg gjør i ukedagene så har jeg “fri“ i helgene og er da mer aktiv i livet som skjer i sentrale Sofia. Jeg drar til parken med jervenduken min for å slappe av med litt musikk, yoga, spise is, leser meg opp på bulgarsk også sykler jeg rundt på min geniale diamond sykkel som jeg har arvet av legenden Frantz Johansen 🙂

På søndag deltok jeg på et kultursenter i Sofia, her deltok sigøynere fra forskjellige nasjoner som Armenia, Syria, Iran, Romania og Bulgaria. Et åpent show for alle som vil komme å se, lære og forstå. Det inneholdt tradisjonelle sanger, danser, kles utstilling og historier om deres arv.

I love my life, helt enig!

I love my life, yes i do!

Min gode venn og høyrehånd Zahari gjør et intervju med en internett avis. Jeg tror det er første gang.....

Min gode venn og høyrehånd Zahari gjør et intervju med en internett avis. Jeg tror det er første gang…..

Kultursenteret er oppe hele dagen og det er opplegg for barna.

Kultursenteret er oppe hele dagen og det er opplegg for barna.

Dette er ikke noe jeg bare ville slenge ut som en happening i helgen, for mye av dette er viktig. For at sigøynerne skal integreres i samfunnet (som hvertfall jeg mener det er behov for) så må vi kunne forstå forskjellene i hverandres kulturer for at det skal lykkes. Det er nok her man har feilet tidligere, en integrerings prossess kom igang uten å kjenne til forholdene.

Europa i fokus kan være og er ett viktig bindeledd i denne prossessen og håper politikere og samfunnet er villig til å bruke den kunnskapen vi har.

I Faculteta denne uken er det vært mange syke barn, omtrent halvparten av klassen. Mange av de hoster stort sett hele tiden og noen dager blir det vel for mye og de holder seg i seng.

Vi er ute å driver med ordlek, jeg deltar etterhvert og ivrig så prøver barna å lære meg Bulgarsk.

Vi er ute å driver med ordlek, jeg deltar etterhvert og med ivrighet så prøver barna å lære meg Bulgarsk:)

Maria ville ikke være med, dokka trengte kos.

Maria ville ikke være med, dokka trengte kos. Luring….

Vi gleder oss til at Sola kommer høyere opp, slik at gresset kommer frem og kanskje skal vi plante litt grønnsaker :)

Vi gleder oss til at Sola kommer høyere opp, slik at gresset kommer frem og kanskje skal vi plante litt grønnsaker 🙂

Hver morgen spyles det rundt huset og vi er på vei til å oppgradere den hygieniske standard, dette må på plass for å unngå blant annet sykdom.

Bruce Lee setter pris på renhet.

Bruce Lee setter pris på det.

Det har også vært sykdom blant de voksne, så jeg og Zahari styrte showet idag. På slutten av dagen så ble babyen til Zahari syk, så da var det meg igjen. Da var det kanskje greit med få barn, ikke såååå lett å holde orden på de når vi ikke kan kommunisere med språket. Litt klarte jeg formidle og fikk de sendt avgårde til lunjs etterhvert.

Asante sana, squash banana...

Asante sana, squash banana…

Det var varmt måltid å, men denna tror jeg var like fornøyd uansett :)

Det var varmt måltid å, men denna tror jeg var like fornøyd uansett 🙂

Før jeg setter snuta hjemover, så må jeg alltid klappe maskoten vår Boki. Han er utrolig snill, men vi er påpasselig rundt barna.

Før jeg setter snuta hjemover, så må jeg alltid klappe maskoten vår Boki. Han er utrolig snill, men vi er påpasselig rundt barna.

Etter endt dag i Faculteta er det noen ganger litt trist å sykle ut av byen, alle inkludere meg som deres venn og sigøynere har et ekstremt sterkt sammhold. Jeg ler og smiler mens jeg er i Faculteta og det er høydepunktet ila dagen.

Jeg har lagt et nytt punkt i menyen, gi gave. Her kommer du inn på Europa i fokus sin hjemmeside hvor man kan gi gaver og spesifisere hvilket arbeid man vil støtte. Europa i fokus gjør sååååå masse, sjekk ut alt sammen 😉

Goodbye!

Adjø enn så lenge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s