Fanget i varmen, reddet av gleden!

Det er 34 grader i skyggen, det er morran og jeg sykler til Fakulteta. På veien til slummen stopper jeg innom pennymarket, vi trenger vårt daglige brød, frukt og melk. Den siste mnd har jeg tatt over ansvaret for innkjøp av mat og skole materiell, jeg har hatt fokus på å utnytte ressursene våres så godt som mulig og jeg vil at det skal være masse mat. Iblant er lunsjen til barna deres eneste måltid i løpet av dagen og da håper jeg at de får i seg så mye næring som mulig.

2/3 retter :)

2/3 retter 🙂

Mange av dagene har vi både salat, kjøtt, suppe og frukt som de kan ta med seg hjem. Det er masse mat, det blir til overs og det syntes jeg er topp. da kan barna ta med seg ekstra til naboer, foreldre. Er det mer igjen på tallerken så samler vi det opp i gode porsjoner til de snille hundene på området. Som en dyrelsker er jeg glad for at de er området jeg jobber og ønsker også at de skal ha det godt. Er litt annerledes syn på dyrebehandlig her, det er små ting som dårlig stell og rekreasjons forhold, men som alt annet ønsker vi å påvirke.

Ilyan og Toni klager hvertfall ikke på fisk.. kremt kremt

Ilyan og Toni klager hvertfall ikke på fisk.. kremt kremt

Det er første måneden jeg har dette budsjettet, så det er gøy å se at det allerede har en oppgraderende effekt.

Det er tørt og varm om dagen, noen av parkene i Sofia er brune, tørket ut.

Det er tørt og varmt om dagen, noen av parkene i Sofia er brune, tørket ut.

Naboen holder seg inne

Naboen holder seg inne

På de varmeste dagene får jeg inntrykk av hvor fengslede livet i slummen kan være. Varmen er overalt, man er sulten, svimmel og man kan liksom ikke unnslippe det. Jeg er heldig og kan dra tilbake til leiligheten min nærmere byen og sette på A/C i noen timer, ta meg en kald dusj og få på meg nye klær. I Fakulteta for de som har det værst så kan disse varme dagene virkelig være tunge og det kreves masse energi for å få tak i penger ved å selge deres skrot, slik at de kan kjøpe seg det nødvendige. Heldigvis har de fri tilgang til vann her, så jeg har observert noe plastikk basseng her og der 🙂

Fortsatt er vi ute å leker, skal jo heller ikke sutre over sola ;)

Fortsatt er vi ute å leker, skal jo heller ikke sutre over sola 😉

Nye kids som forhåpentlig er hos oss til de kan begynne i første klasse på offentlig skole

Nye kids som forhåpentlig er hos oss til de kan begynne i første klasse på offentlig skole. Pene søksenbarn 🙂

Ukentlig har vi tur til parken. Kung fu teknikken begynner å bli upåklagelig bra.

Ukentlig har vi tur til parken. Kung fu teknikken begynner å bli upåklagelig bra.

Alle elsker Emilia og Emilia elsker alle. En varm kollega og venn.

Alle elsker Emilia og Emilia elsker alle. En varm kollega og venn.

Tavle tegningene begynner å komme seg.

De kjenner til Thorbjørn Egner og de får Karius som dagens tegne inspirasjon av meg.

Tegning kan være så bra på mange måter, kombinere farger, motorikk og ikke minst kreativitet. Jeg prøver å inspirere de til å bruke fantasien, den er noe fraværende, men det kommer seg.

Sist blogginnlegg skrev jeg om vårt nye hage/hus prosjekt. Det er flere som har gitt og med hjelp fra våre faste bidragsytere og selve Europa i fokus så kan jeg dra å kjøpe verktøy og materiell i morgen. Jeg gleder meg til å komme igang. Vi er ikke helt i mål med ønsket budsjett så du kan fortsatt være med å gi. Det er sommer, mange er på farta, så om du ikke får gått via EIF sine hjemme sider kan man også overføre direkte på dette konto nummer: 2200 66 54731, merket Benjamins hus/hage prosjekt. Vi er utrolig takknemlig fra den støtten vi allerede har fått og ender det opp med at vi har penger igjen av budsjettet så har vi 3 tak med sprekker i jeg gjerne skulle ha fikset før regnet kommer i september;)

Her er det litt før bilder av Benjamins hus, neste blogginnlegg kommer etter bildene (kanskje underveis å).

01f2ee5c490e30880d63ad930139240edd55b08c35 01593d59306373d76988824a8b238677843443411a 01a7262d34a71a15873d99a2d6c0f8b2a098e0c190

Etter at vi er ferdig med dette prosjektet tar jeg faktisk en svipp tur til Norge. Blir et par uker hvor jeg kanskje får lov til å besøke menigheter, skoler og andre for å fortelle om arbeidet så langt. Ser jo selvfølgelig frem til å møte venner og familie 🙂 skal ta jeg ta med noen valper hjem?

rotteunger eller valper? hehe, neida fine de ;)

puppy love

Da ser jeg kanskje noen av dere snart, inntil da skal jeg jobbe hardt med prosjektet og dele innsikten i arbeidet med dere. Fortsatt god sommer da:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s