De meningsfulle dagene

Etter et kort opphold i hjemlandet så merket jeg savnet til meningsfulle dager i Fakulteta, jeg hadde oppgaver og møter mens jeg var hjemme, men fikk ikke fylt dagene helt som jeg ønsket, da jeg må tilpasse meg vante rutiner hjemme. Høydepunkt hjemme var helt klart venner og familie, samt en flott innsamling hos søstermisjonen i Filadelfia.

Vi fikk en stor gave fra søstermisjonen, takk for at jeg fikk komme.

Vi fikk en stor gave fra søstermisjonen, takk for at jeg og Berit fikk komme.

Blir jo ekstra trivelig med familie tilstede, tante Marit leder søstermisjons møtene :)

Blir jo ekstra trivelig med familie tilstede, tante Marit leder søstermisjons møtene 🙂

Savnet var stort til min søsters familie siden de har flyttet til Houston, Texas for et år. Det å ikke få se utviklingen til min niese og nevø i disse årene er sårt, da de er i en alder hvor de setter preg på sine personligheter og ikke minst utvikler nye interesser. Vi holder det gående på skype og håper de viser fjeset til onkel så ofte som mulig. Foreldrene mine er klipper hjemme nå som begge barna deres er på farta ute i verden og deres engasjement og støtte til mitt arbeid her i Bulgaria er blomstrende og totalt uselvisk. Jeg hadde også noe dager i Portugal med mine spirituelle venner Ola og Arnvid som sendte meg avgårde til Norge i stor gledesrus, det er venner som gir meg utrolig mye lykke og positiv tankegang, de lever inspirerende liv og jeg kan ikke vente til neste treff, uansett hvor i verden det vil være. Kanskje de kommer å jobber litt hos meg (kremt kremt hehe). Forresten, sjekk ut Arnvid sin seileblogg http://www.vindiseila.wordpress.com.

Jeg tror giver arbeidet kan være litt avhengighets skapende, det er noe med å kunne legge hodet på puten om kvelden og sovne godt til egne tanker. Det var denne følelsen jeg savnet mest mens jeg var borte, men det var så mange som viste interesse mens jeg var hjemme og hedret arbeidet, det satte jeg så stor pris på og gjør det hele bare enda bedre.

Vi har jo fått opp nye bygg på utsiden av skolen for å skjerme vekk dyra, det siste arbeidet ble gjort mens jeg var borte, men det gjenstår litt Norsk kvalitetsikring som jeg jobber med nå disse dager.

Vi har fått mye større plass på utsiden, plass som vi trenger med så mange tilstede.

Vi har fått mye større plass på utsiden, plass som vi trenger med så mange tilstede.

Må sjekke ut forholda.

Må sjekke ut forholda.

Usikker på hvor fornyd Bok er med ny plass, han er vel nysgjerrig på alle barna ropene som han nå bare hører men ikke ser.

Usikker på hvor fornøyd Bok er med ny plass, han er vel nysgjerrig på alle barne ropene som han nå bare hører men ikke ser.

Radin har jobba bra han å. (jeg deler mye bilder på snapchat my story, add: trudmoen)

Radin har jobba bra han å. (jeg deler mye bilder på snapchat my story, add: trudmoen)

Store stål dører er satt opp for at ikke dyr skal stikke av eller uvedkommne skal komme inn.

Store ståldører er satt opp for at ikke dyr skal stikke av eller uvedkommne skal komme inn.

Benjamins hus skal være en inspirerende oase mitt i fattigdommen, derfor er det viktig å gjøre det grønt og fint. Det er nettopp et grønt fokus jeg ønsker å ha i fremtiden ved siden av skoleutdanning, integrering og nødhjelp. Etter gode samtaler hjemme med styret i Europa i fokus har vi også blitt enig om å tenke enda mer langsiktig, direkte linket til min posisjon her nede og ikke minst utvikling med selvbærende prosjekter. Dette starter med drømmeprat og store visjoner, men er det en ting i livet jeg har lært, så er det ingen drømmer som ikke kan realiseres med riktig fokus og god ånd. Dvs at drømmen om et palass og en garasje med 20 sportsbiler ikke kan realiseres med riktig fokus og god ånd;)

Lille Bodjidar sjekker ut tomatene, snart er de røde.

Lille Bodjidar sjekker ut tomatene, snart er de røde.

Kvaliteten på maten fortsetter, grønnskager hver dag :)

Kvaliteten på maten fortsetter, grønnsaker hver dag 🙂 Zezo med blikket er like glad i den agurk drinken som meg :p

Emilia fortsetter med Gymnastikk ringen.

Emilia fortsetter med gymnastikk ringen.

Fredagene i parken er derimot noe mer aktivt!

Fredagene i parken er derimot noe mer aktivt!

ikke for alle da...

ikke for alle da…

Tony :)

Tony 🙂

017ef96e2b5dbf72bf05bef5524157d3fc22096a42

Baby 🙂

Det har vært meget travelt siden jeg kom tilbake og vi har måtte jobbe mye praktisk. Vi har store problemer med taket som snart detter igjennom om vi ikke gjøre noe. Vi har allerede planer om å gjøre dette snarest, så hvis du ikke fikk være med på å gi din støtte til vårt forrige prosjekt, så har du mulighet nå. Konto nummer: 2200 66 54731 øremerket fakulteta takene. Ved øremerkingen så går 100 % av pengene til prosjektet, samtidig som vi i Europa i fokus med sine faste bidrags ytere fra Nesodden og Hokksund alltid spytter inn generøse summer.

Sjekk ut både https://soppelberget.wordpress.com og http://soppelbyen.blogspot.bg/

Rom-folket bruker mye av sine penger på apoteket, vi gjorde en storhandel og har nå et bra medisin lager når barna og de lokale er syke.

Rom-folket bruker mye av sine penger på apoteket, vi gjorde en storhandel og har nå vi et bra medisin lager når barna og de lokale blir syke.

Vi har hatt en lang sommer med fullt hus i kantinen hver dag og matet opp mot 90-100 barn daglig (Benjamins hus/Liv og Lys). Nå er de offentlig skolene i gang og jeg kan med glede si at vi er noe færre barn om dagen. Det er mange fra våre prosjekter nå som nå er aktive i skolegangen og setter opp en lysere fremtid for seg selv.

Den offentlige skolen i Fakulteta

Den offentlige skolen i Fakulteta

Liv og Lys barna er blitt skoleflinke :)

Liv og Lys barna er blitt skoleflinke 🙂

Barna er fortsatt sultne så da har vi forlenget kjøkken tiden slik at de som har vært hos oss tidligere kan komme å spise etter skoletid. Vi er nå også inne i en periode hvor vi engasjerer nye små barn i nærområdet til prosjektet. Her skal vi ha mange suksess historier J

01584d3dfd191a7199b869c87998a37ce15cc08d37

One comment

  1. arnvideriksen · September 24, 2015

    Glad i deg min venn! Stå på, å fortsett vær det herlige forbildet du er for meg. Og hvem vet, plutselig dukker vi begge opp der nede 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s