Vi ser fremover!

Hei godtfolk, en stund siden sist. Jeg bøyer meg i støver for de som skriver blogg hver eneste dag, det krever mye inspirasjon, mange dype tanker og motivasjon fra lesere. Hvis man i tilfelle ønsker å skrive betydningsfult ovenfor andre, som jeg ønsker å gjøre med akkurat denne bloggen.


Å kontinuerlig jobbe i et område hvor hvert eneste problem ville blitt klassifisert som kritisk i norske øyne, byr på utfordringer. Tidvis dreneres kroppen min for alt, men det veies enkelt opp av små resultater og når man ser andre yter i ens fravær og de samme ønskene for bedringer iveratas. Når høsten kommer nå, med oppstart for skoleåret 16/17 så kan jeg endelig ta større ansvar i prosjektene her i Fakulteta. Da har latt seg naturlig påvente med tanke på kultur forståelse, språk og tilegning av mye erfaringer. Tilskudd av ansatte skal på plass og med en mer total oversikt så blir det lettere å fullføre ideer og prosjekter.


Ved initiativ til å forbedre blant annet sanitære og vannforhold i område ser vi en ny giv blant nærmiljø. Nå er motivasjonen høy for å etablere toaletter og dusj fasiliteter. Med hjelp fra deg der hjemme kan vi gjøre store endringer med tanke på hygienisk oppfattelse.


Besøkene fra basse, eller Leon som dere fleste kaller han, lar seg aldri forlate uten nye ideer, forsterket moivasjon og refleksjon. Leon er enorm for europa i fokus til å tenke nytt og relevant. Fra høsten av starter noen nye prosjektet som jeg har stor tro på og forsterker mitt verv i EIF.  Jeg tok meg også turen til Romania for å møte opp med et team vi har fått etablert der. Jeg var tilbake på teen challenge(Gradistea, Bucuresti), bodde hos Caroline sammen med Leon og vi fikk virkelig mulighten til å samle våre tanker og ideer når vi ellers bor i tre forskjellig lang. 10 timers haiketur tilbake til Bulgaria, så var det bare å se fremover igjen. Det er det vi gjør, vi ser fremover. 


Ved hjemkomst så stod NRK brennpunkt på døra og jeg vil mene og tro at de laget en flott dokumentar. Opplysende og med dyp innsikt. Det blir spennende å se til høsten, eller mulig det er juletider det sendes.

Sommeren er ekstrem varm her i Sofia, jeg forstår konseptet av 3 mnd sommerferie. Vi holder uansett igang, men er heller oftere ute på tur. Vanskelig å motivere faglig både for barna, de voksne og mitt eget varme hodet når gradestokken står 34 grader i skyggen. Turer til parker, skog og fjell er perfekt. Barna lærer masse da å. Vi er i nye områder for barna og de viser interesse og nysgjerrighet for å lære nytt. Enkle ting som væremåte (vi legger ikke igjen plast i naturen og forklarer hvorfor), språk (bedrer bulgarsk språket og lar rom-språket være) og lære å nyte på en ny måte, sette pris på det rene.


Selv har jeg vært soffa liggende de siste 3 ukene. Måtte utføre en kne operasjon fra en gammel skade og har stura inne hele Juli. Ganske så kjedelig, men er ikke mange sekundene man skal titte ut vinduet her å for å skjønne hvor godt man egentlig har det. Tross det å ikke ha helsa i orden er noe av det værste. Heller telt i skogen med god helse enn dårlig helse i et palass! 


Nå blir det et opphold i august hvor kolleger får fri, men starter opp med nye ansatte og ny struktur fra og med september. Det skal bli utrolig spennende å ta fatt på et nytt år og se hva mer vi klarer å gjøre. Vi sparer fortsatt opp midler fra innsamlingene våres og vil bli satt igang større prosjekter utover høsten 🙂


Til deg der hjemme, pass på å ha hvilepulsen i sommer. Du har tak over hodet, familie og venner som er glad i deg, rent vann og middag på border hver eneste dag. Da har du ingen store problemer i livet min venn og hver dag er bare en stor glede! Ha en strålende sommer videre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s