Om det glemte folket

Hei og velkommen til bloggen om det glemte folket.

Det glemte folket handler om Sigøynerne, et Europeisk omvandrende folkeslag også kjent som romfolket i de Norske medier. Det er i ånden av den humanitære organisasjonen Europa i fokus(EIF), for nødlidende barn og fattige at denne bloggen opprettes. Thomas er mitt navn og jeg er utsendt av EIF til Sofia, Bulgaria for å følge opp et av deres mange prosjekter i Europa, se www.europaifokus.no.

Fakulteta heter område jeg skal oppholde meg i, en fattig slum, et søppelberg rett utenfor Sofia`s bygrenser. Jeg bor ganske sentralt i byen og sykler ditt på 10 minutter. Klasseskille er like tydelig som natt og dag. Sigøynere her ute er i aller høyeste grad forsømt av sitt eget land og fungerende stat. De er utelatt fra samfunnets normale orden når det kommer til velferd og foruten om begrenset strøm og vann så overlever de på egenhånd.

Vi kan se håpet, et håp som ble startet av Frants og Berit Johansen for over 40 år siden. Ved et ønske om å tildele kunnskap, tro og moral til en befolkning i nød, så ser vi håpet. I Fakulteta er det allerede satt opp to bygg for barn (barnedag senter) i alder 3-6 og 6-14 år. Selv om de lokale Sigøynere i motivasjon fra EIF sin visjon gjør en kjempe jobb, trengs det fortsatt massiv hjelp. Vi må se fremover, barna er den neste generasjonen som kan forme deres hverdag og det er her jeg setter mitt fokus.

Følg meg på denne bloggen, lær mer om vårt arbeid, se hvor bra det er og engasjer deg. Jeg skal gjøre mitt beste for å gi disse barna en mulighet til en lysere fremtid, en fremtid hvor de kan se forbi søppelhaugen de bor på og leve et verdig liv.

2 comments

 1. Vanina Gospodinova · June 23, 2015

  Hei!
  Jeg heter Vanina 30år og kommer jeg fra Bulgaria. Jeg er roma/gipsy/sigøyner 🙂 .
  Jeg vil si bare en stor TAKK til det som du har gjort i Bulgaria!
  Mvh
  Vanina Gospodinova
  PS: beklager for min norsk(jeg lærer nå norsk språk)

  Like

  • trudmoen · June 23, 2015

   Tusen takk for varme ord Vanina, jeg skal fortsette mitt arbeid så godt jeg kan:)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s